Fortsätt till huvudinnehåll

Enda sättet att göra ett bra jobb är att älska det du gör!


Jaha, och vad är nytt i mitt liv, undrar ni kanske? Varför bloggar hon aldrig längre..? Något måste ju ha hänt det senaste halvåret! 

Jodå, tackar som frågar. :) Mitt nya jobb (jag säger fortfarande mitt NYA jobb, fast jag har jobbat där i nästan ett och ett halvt år redan!) tar en del tid i anspråk, särskilt eftersom jag pendlar 15 mil varje dag... Men det var sååå värt att byta jobb, numera gör jag ju något som (oftast) ger mig energi, istället för att tömma mig på energi.

Här skulle jag vilja skriva något motiverande/cheesy typ; "det är aldrig försent att följa dina drömmar" eller "do what you love and love what you do" eller något sådant... Och det är sådana där floskler man ibland fnyser åt, men innerst inne tror lite på i alla fall. Och det ligger något i det.

Är du på fel plats, om ditt arbete suger energi ur dig varenda eviga dag, då är det verkligen dags att göra något åt det. Det är ingen annan än du som kan ändra på saken! Vare sig det är din attityd till jobbet som ändras eller att du helt enkelt (ha!) byter jobb. Tro mig, jag vet att det inte är "helt enkelt" att byta jobb, men trivs du inte där du är... Vi spenderar 8 timmar om dagen på jobbet, dryga 2000 timmar per år om vi jobbar heltid, är vi inte skyldiga oss själva att åtminstone se till att vi trivs någorlunda?

Och det fina med det här är att det spelar ingen roll om du är 20 eller om du är 50 år gammal, förändringar kan man göra NU! Det tog mig lång tid att komma igång. Jag spenderade tolv år (!) på ett jobb som egentligen var menat att vara något tillfälligt. Tryggheten i att det kom in en lön på kontot varje månad gjorde att jag inte vågade sträcka ut armarna och ta ett kliv ut i tomma luften! Jag var osäker på mig själv och mina egenskaper och det fick mig att stanna i tolv år på ett jobb som jag inte gillade.

Åja, jag gillade delar av det, och kollegorna var fantastiska. Men efter tolv år av ett jobb som tömde mig på energi varje arbetspass, så var det knappt jag visste vem jag var längre. Och eftersom energin ständigt tog slut, orkade jag inte ta tag i att skriva mitt CV och leta efter annonser på andra jobb. Jag var dessutom helt fast i fel tänk! Jag utgick från mina kunskaper på jobbet jag hade och försökte klura ut ifrån dem vad jag skulle kunna söka för jobb. Det var nästan mer deprimerande än att stanna kvar där jag var.

Jag fick hjälp att vända på mina inrutade tankar! Det fick mig att börja fundera på vad jag faktiskt ville göra och utgå från det! I mitt CV kunde jag vrida mina erfarenheter och formulera dem så att de passade en helt annan typ av jobb. Jag fick hjälp med att inse att jag satt på en hel del kunskaper som inte alls var jobbrelaterade, men som jag hade skaffat på andra sätt och som nu gagnade mig i mitt jobbsökande.

Jag sade upp mig från mitt förra jobb och slutade innan jag hade ett nytt! För mig var det det som krävdes för att jag skulle hitta energin att ta tag i att hitta något annat. Det funkade för mig, jag hade ekonomin för att fixa det och jag kunde helhjärtat gå in för att hitta mitt nya jobb. Och det blev bättre än vad jag kunde tänka mig, ett jobb som passar mig alldeles utmärkt. Jag gick från att sitta i luckan som säljare på Forex till att vara web content manager (eller webredaktör om man inte vill vara så himla internationell) hos Folier.se och Hobbyworld.se.

Jag skriver produkttexter, jag har hand om sociala medier och jag ser i allmänhet till att webbshoparna blir bättre och bättre. Fast det bästa är nästan att jag har möjlighet att testa produkterna! För det behövs ibland om man ska skriva kunna bra produkttexter och kunna svara på frågor. :)
Egensydd tröja med glittervinyl från jobbet - min nya favorittröja! :)
Det här inlägget tog inte alls den väg som jag hade tänkt från början! Någonstans spårade det ur och tog en helt ny riktning. Men det illustrerar egentligen texten i övrigt väldigt bra, ibland får man helt enkelt go with the flow och se vart man hamnar! Jag hade egentligen tänkt tipsa er om bloggen jag har dragit igång på jobbet - Silhouette Sverige-bloggen, en superbra blogg för alla er med Silhouettes skärmaskiner. Där bloggar ett gäng tjejer och jag med att ge inspiration och kunskap i hur man använder maskinerna.

Jag har ett så bra citat att lämna er med idag, så får vi se när vi hörs av nästa gång. Jag är inget fan av Apple, men Steve Jobs var ändå en människa att imponeras av:
The only way to do great work is to love what you do. If you haven't found it yet, keep looking. Don't settle!
-Steve jobs


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sy ett par enkla muddbyxor!

Hallå hallå där! Det börjar bli dags för ett nytt projekt, eller vad säger ni? Sist visade jag hur jag syr ett kuddfodral med dragkedja . Idag tänkte jag sy något helt annat! Muddbyxor är bland det enklaste plagg man kan sy (utöver mössor) och jättebra att börja med när man är nybörjare. Jag tänker visa hur du hyfsat enkelt ritar upp ett eget mönster och sedan syr ihop byxorna med endast nio sömmar! Ett helt plagg på nio sömmar!!! :) Du behöver: Papper att rita mönster på Penna, sax (för papper, använd för guds skull inte tygsaxen!!!), linjal  Trikåtyg, ca 35x70cm räcker till ett par babybyxor i storlek 56 Mudd ca 12x70cm (för muddar som blir ca 6cm höga) Tygsax, nål som är lämplig för trikå och tråd förstås Symaskin! Jag använder mig av min overlock när jag syr, men det går precis lika bra på en helt vanlig symaskin. Det man ska tänka på är att ha en stretch-, jersey- eller trikånål så att man inte gör hål i tyget, rätt trådspänning (brukar vara lagom någonstans

Bandkantning vs muddning

Ibland får jag kommentarer på mina bilder (framför allt de med bodys) som låter något i stil med:  "Åh jag önskar jag hade en bandkantare så jag också kunde bandkanta sådär snyggt!" Här kommer ett avslöjande; jag äger inte ens en bandkantare! Jag kantar alla plagg manuellt. I månadens tutorial tänkte jag visa hur jag gör när jag bandkantar. För er som är nya på det här med sömnad kommer jag också att visa skillnaden på bandkantning och muddning och jag börjar med muddning (för det är oftast lite enklare). När jag började sy, jag hade ingen aning om vad jag pysslade med! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag är en kamikaze-pysslare... "Friskt vågat är hälften vunnet", är mitt motto och jag körde på lite som jag tyckte verkade bra. Mina första plagg var riktigt gräsliga (inser jag nu såhär i efterhand) men åh, så stolt jag var över dem! Men halslinningar och annat med mudd var en katastrof! Det var vågigt och stumt och jag sa att ja

Hur funkar det?

Hej på er! Förra gången pratade jag lite övergripande om symaskiner, lite vad man kan tänka på om man köper en ny, lite om vad man kanske har för behov och sådant.  Nu fortsätter jag med del 2 i min lilla serie med tutorials och idag tänkte jag prata lite om hur maskinen fungerar; vad är egentligen trådspänningen? Vad gör pressarfotstrycket? Varför ska man ha en viss nål och tråd? Nu ska vi kolla lite närmare på vissa funktioner. Att förstå vad t.ex. trådspänningen har för betydelse kan göra att man slipper många grå hår! Och var inte rädda för att experimentera! Har du en inställning du tycker funkar bra, men vill testa lite - skriv upp vad du har för inställningar där det funkar så att du kan ställa tillbaka det om det blir helvajsing, och sedan är det bara att ratta på! När jag sydde på min gamla Husqvarna kan jag inte minnas att jag någonsin bytte nål utom när den gamla gick av! Och då köpte jag ett paket nålar på Ica som det stod "universal" på och så tänkte ja