Fortsätt till huvudinnehåll

Nya kort med Marianne Design för Hobbyworld.se

Jag är en sådan där person som pysslar i skov. Långa perioder av skapartorka följs av ännu längre perioder med nästan kreativ mani, där projekten bara sprutar ut. Just nu befinner jag mig i början av en period av mycket skapande, jag känner det på mig!

Då är det liksom extra bra att jobba på Hobbyworld.se, med nära till hands till en massa nya pysselgrejer! 😁 Här har jag till exempel använt Marianne Designs dies Stitched Hearts & Accolade (CR1362), som vi har i webshopen. (Finns flera bilder i Hobbyworld-bloggen om ni vill se närmare.)

Kort skapade med Marianne Design dies (CR1362) och the Greeting Farm-stämpel.

Stämpeln kommer från the Greeting Farm och heter "Dollie with Cupcake". Färglägga stämplar är perfekt nu i sommarvärmen. Lätt att ta med sig ut på altanen och njuta av vädret. 😀

Färgläggning av stämplar (från Yampuff) med Copics!
Dessa bilder kommer från YamPuff!

Det är många som frågar vad det är för pennor jag använder när jag färglägger. De heter Copic Ciao och är en mindre variant av Copic Sketch markers kan man säga. I många, många år spenderade jag säkert tusentals kronor på pennor av olika slag, utan att någonsin bli riktigt nöjd. Sökandet fortsatte ända tills jag hittade dessa pennor! De var inte billiga i inköp (särskilt inte när man gjorde som jag och köpte två stora set med sammanlagt 144 olika pennor på en gång) men jag har inte haft något som helst sug efter andra pennor sedan dess och detta var nästan 10 år sedan. Jag har kompletterat med fler färger (ett extra set med 36 nya nyanser) och några Sketch markers sedan dess. För mig var det definitivt värt det. Jag älskar dem och ingen annan får röra dem!!! 😂

Copic Ciao finns i 180 olika nyanser och jag har ALLA! :D (Sketch finns i YTTERLIGARE 178 nyanser...)
Då de är påfyllningsbara köper man refiller när bläcket börjar ta slut. Bläcket är alkoholbaserat, vilket har fördelen att pennorna inte torkar. Bläcket kan dunsta, men när man fyller på med nytt, så löser man även upp gamla rester igen. Så de kan stå länge utan att pennorna tar någon skada. Spetsarna kan förstås bli skadade och de blir slitna, men det finns nya att köpa, så de byter man ut vid behov.

Men som med allt annat måste man öva för att bli bra på något! Kunskap om hur pennorna fungerar med olika typer av papper, stämpeldynor och skrivare, hur man gör för att få bra färgövergångar osv är inget som man får automatiskt bara för att man köper pennorna. 😉

De finns på t.ex. penstore.se om man vill köpa dem i Sverige och googlar man kan man hitta dem på fler ställen. När jag köpte mina var de lite svårare att få tag på och jag köpte mina på cultpens.co.uk där de också har flera olika startset.

Jag skulle kunna hålla på att skriva i evigheter om mina bra pennor som jag älskar (och kudos till er som har orkat läsa allt hittills), men jag ska bespara er det! Berätta för mig vad ni pysslar med under sommaren i stället! Lämna kommentarer och tala om för mig hur ni gör för att kombinera uteliv med pyssel?
Kommentarer

  1. Your cards are delightful. Great to see what you have been creating. Hugs, Suze

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thank you Suze! Happy to see you again! :)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Sy ett par enkla muddbyxor!

Hallå hallå där! Det börjar bli dags för ett nytt projekt, eller vad säger ni? Sist visade jag hur jag syr ett kuddfodral med dragkedja . Idag tänkte jag sy något helt annat! Muddbyxor är bland det enklaste plagg man kan sy (utöver mössor) och jättebra att börja med när man är nybörjare. Jag tänker visa hur du hyfsat enkelt ritar upp ett eget mönster och sedan syr ihop byxorna med endast nio sömmar! Ett helt plagg på nio sömmar!!! :) Du behöver: Papper att rita mönster på Penna, sax (för papper, använd för guds skull inte tygsaxen!!!), linjal  Trikåtyg, ca 35x70cm räcker till ett par babybyxor i storlek 56 Mudd ca 12x70cm (för muddar som blir ca 6cm höga) Tygsax, nål som är lämplig för trikå och tråd förstås Symaskin! Jag använder mig av min overlock när jag syr, men det går precis lika bra på en helt vanlig symaskin. Det man ska tänka på är att ha en stretch-, jersey- eller trikånål så att man inte gör hål i tyget, rätt trådspänning (brukar vara lagom någonstans

Bandkantning vs muddning

Ibland får jag kommentarer på mina bilder (framför allt de med bodys) som låter något i stil med:  "Åh jag önskar jag hade en bandkantare så jag också kunde bandkanta sådär snyggt!" Här kommer ett avslöjande; jag äger inte ens en bandkantare! Jag kantar alla plagg manuellt. I månadens tutorial tänkte jag visa hur jag gör när jag bandkantar. För er som är nya på det här med sömnad kommer jag också att visa skillnaden på bandkantning och muddning och jag börjar med muddning (för det är oftast lite enklare). När jag började sy, jag hade ingen aning om vad jag pysslade med! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag är en kamikaze-pysslare... "Friskt vågat är hälften vunnet", är mitt motto och jag körde på lite som jag tyckte verkade bra. Mina första plagg var riktigt gräsliga (inser jag nu såhär i efterhand) men åh, så stolt jag var över dem! Men halslinningar och annat med mudd var en katastrof! Det var vågigt och stumt och jag sa att ja

Hur funkar det?

Hej på er! Förra gången pratade jag lite övergripande om symaskiner, lite vad man kan tänka på om man köper en ny, lite om vad man kanske har för behov och sådant.  Nu fortsätter jag med del 2 i min lilla serie med tutorials och idag tänkte jag prata lite om hur maskinen fungerar; vad är egentligen trådspänningen? Vad gör pressarfotstrycket? Varför ska man ha en viss nål och tråd? Nu ska vi kolla lite närmare på vissa funktioner. Att förstå vad t.ex. trådspänningen har för betydelse kan göra att man slipper många grå hår! Och var inte rädda för att experimentera! Har du en inställning du tycker funkar bra, men vill testa lite - skriv upp vad du har för inställningar där det funkar så att du kan ställa tillbaka det om det blir helvajsing, och sedan är det bara att ratta på! När jag sydde på min gamla Husqvarna kan jag inte minnas att jag någonsin bytte nål utom när den gamla gick av! Och då köpte jag ett paket nålar på Ica som det stod "universal" på och så tänkte ja