Fortsätt till huvudinnehåll

En läcker fondvägg - ett enkelt DIY-projekt!

Fixa en läcker fondvägg med färg och metallic-vinyl!

Med lite färg från Martha Stewart och metallic-vinyl från Silhouette skapades den här läckra fondväggen i vår grovhall! 

Grovhallen hemma, ni vet, en sådan där del av huset som man inte lägger något krut på, behövde definitivt lite uppiffning. Det är inga gäster som går den vägen (oftast inte i alla fall) och själv passerar man bara igenom på väg till något annat rum.

Den hallen har så länge vi har bott i huset varit avlastningsyta för allehanda grejer. Men i våras köpte jag en crosstrainer. Tänkte den kan vara bra under de mörka och blöta perioderna när vädret inte tillåter löpning i skogen. Grovhallen är enda platsen där det finns utrymme för den och kort sagt har man plötsligt spenderat mera tid i grovhallen. Och då har man börjat reta sig på saker... Det är inte direkt mysigt att stå där och trampa bland pelletssäckar, vattenrör och ungarnas gamla urväxta gummistövlar, men man kan ju göra det bästa av det!

Fondvägg med geometriskt mönster i tre enkla steg!

  • Allt är vitmålat i groventrén, så jag började med att tvätta av väggen ordentligt. Grundfärgen var rätt okej, annars hade jag tagit en billig vit väggfärg och grundat med. 
  • Jag tog helt vanlig maskeringstejp och tejpade kors och tvärs tills jag var nöjd. 
  • Sedan målade jag fälten med Martha Stewart Crafts Satin akrylfärg. Den finns i MÄNGDER av olika kulörer. För mitt lilla projekt räckte småflaskorna gott och väl, jag fick till och med lite över. Jag målade två gånger, resultatet efter bara ett lager var minst sagt flammigt... 
  • När jag hade målat klart andra gången drog jag bort tejpen!

Det tog ca 3,5-4 timmar sådär från tvätt till färdigmålat, så ett alldeles perfekt projekt en lat söndagseftermiddag. 😊

Före/Efter-bild. En tråkig vitmålad vägg har blivit färgsprakande och inbjudande.

Väggen blev snygg som den var, men den kändes ändå lite... kall. Lite skola på något vis... Så för att få till en varmare känsla skar jag ut mönster i blank guldvinyl. Guld gör sig så fint mot både det gröna och orange. En planta för lite trevnad (grönsaker är aldrig fel 😄) och en pall där man kan vila benen lite efter avslutat träningspass!

Motivation med glimten i ögat. Ta vara på varje chans att le!

En snygg punktmönstrad mandala; ett litet helsike att sätta upp, men resultatet är klart värt det!

Den fina punktmönstrade mandalan var ett åbäke att sätta upp! Alltid var det någon liten prick på rymmen, men resultatet är klart värt det.

Materialet hittar ni förstås hos Hobbyworld.se!


Nu återstår bara att fixa till resten av grovhallen. När den här väggen blev så tjusigt uppiffad, så ser resten minst sagt... ledset ut... 😂
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Sy ett par enkla muddbyxor!

Hallå hallå där! Det börjar bli dags för ett nytt projekt, eller vad säger ni? Sist visade jag hur jag syr ett kuddfodral med dragkedja . Idag tänkte jag sy något helt annat! Muddbyxor är bland det enklaste plagg man kan sy (utöver mössor) och jättebra att börja med när man är nybörjare. Jag tänker visa hur du hyfsat enkelt ritar upp ett eget mönster och sedan syr ihop byxorna med endast nio sömmar! Ett helt plagg på nio sömmar!!! :) Du behöver: Papper att rita mönster på Penna, sax (för papper, använd för guds skull inte tygsaxen!!!), linjal  Trikåtyg, ca 35x70cm räcker till ett par babybyxor i storlek 56 Mudd ca 12x70cm (för muddar som blir ca 6cm höga) Tygsax, nål som är lämplig för trikå och tråd förstås Symaskin! Jag använder mig av min overlock när jag syr, men det går precis lika bra på en helt vanlig symaskin. Det man ska tänka på är att ha en stretch-, jersey- eller trikånål så att man inte gör hål i tyget, rätt trådspänning (brukar vara lagom någonstans

Bandkantning vs muddning

Ibland får jag kommentarer på mina bilder (framför allt de med bodys) som låter något i stil med:  "Åh jag önskar jag hade en bandkantare så jag också kunde bandkanta sådär snyggt!" Här kommer ett avslöjande; jag äger inte ens en bandkantare! Jag kantar alla plagg manuellt. I månadens tutorial tänkte jag visa hur jag gör när jag bandkantar. För er som är nya på det här med sömnad kommer jag också att visa skillnaden på bandkantning och muddning och jag börjar med muddning (för det är oftast lite enklare). När jag började sy, jag hade ingen aning om vad jag pysslade med! Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Jag är en kamikaze-pysslare... "Friskt vågat är hälften vunnet", är mitt motto och jag körde på lite som jag tyckte verkade bra. Mina första plagg var riktigt gräsliga (inser jag nu såhär i efterhand) men åh, så stolt jag var över dem! Men halslinningar och annat med mudd var en katastrof! Det var vågigt och stumt och jag sa att ja

Hur funkar det?

Hej på er! Förra gången pratade jag lite övergripande om symaskiner, lite vad man kan tänka på om man köper en ny, lite om vad man kanske har för behov och sådant.  Nu fortsätter jag med del 2 i min lilla serie med tutorials och idag tänkte jag prata lite om hur maskinen fungerar; vad är egentligen trådspänningen? Vad gör pressarfotstrycket? Varför ska man ha en viss nål och tråd? Nu ska vi kolla lite närmare på vissa funktioner. Att förstå vad t.ex. trådspänningen har för betydelse kan göra att man slipper många grå hår! Och var inte rädda för att experimentera! Har du en inställning du tycker funkar bra, men vill testa lite - skriv upp vad du har för inställningar där det funkar så att du kan ställa tillbaka det om det blir helvajsing, och sedan är det bara att ratta på! När jag sydde på min gamla Husqvarna kan jag inte minnas att jag någonsin bytte nål utom när den gamla gick av! Och då köpte jag ett paket nålar på Ica som det stod "universal" på och så tänkte ja